Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe maak ik een afspraak?

FRL Electra is uw betrouwbare partner voor het aanschaffen, installeren én onderhouden van zonnepanelen, groepenkasten, camerabeveiliging en elektra- en datanetwerken. Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat u optimaal kunt profiteren van de nieuwste technologieën en efficiënt kunt omgaan met energie!

Wij geven standaard 2 jaar garantie op onze werkzaamheden. Na afloop van ons bezoek documenteren wij wat wij hebben uitgevoerd en maken foto’s. Als er naderhand aanpassingen zijn gedaan door derden, vervalt de garantie.

U kunt ons betalen per factuur met een betaaltermijn van 7 dagen. Wij sturen met elk factuur een betaalverzoek mee waarmee u eenvoudig de factuur kunt voldoen met iDeal.

Onze betalingsconditie voor zonnepanelenopdrachten is als volgt:

  • Na akkoord van de offerte ontvangt u een factuur waarop u 40% van het totale bedrag dient te betalen.
  • Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd en opgeleverd, betaalt u het resterende bedrag van 60%.
  • Indien gewenst kunnen we de zonnepanelen na ontvangst van de aanbetaling bij u bezorgen. Als u echter geen ruimte heeft om de panelen op te slaan, zullen wij deze op de dag van installatie meenemen naar uw locatie.

Vanaf februari 2023 hanteren wij een beloningssysteem voor elke door u aangedragen klant die bij ons zonnepanelen inclusief montage aanschaft.

U ontvangt een vergoeding van €75,- voor elke succesvolle installatie die door uw verwijzing tot stand komt. Deze vergoeding wordt binnen 14 dagen na voltooiing van de installatie aan u overgemaakt.

Het is uw verantwoordelijkheid om ons op de hoogte te stellen dat u de betreffende klant heeft aangedragen. Zorg ervoor dat u ons tijdig informeert om in aanmerking te komen voor de beloning.

Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn apparaten die zonlicht omzetten in elektrische energie. Ze bestaan uit fotovoltaïsche cellen die zonnestraling opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC).

Het installeren van zonnepanelen heeft verschillende voordelen. Het kan helpen om je energierekening te verlagen, je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen en bij te dragen aan een duurzame en milieuvriendelijke energieproductie.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder je energieverbruik, de beschikbare dakruimte en de efficiëntie van de panelen. Een professionele installateur kan je helpen om het juiste aantal panelen voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud. Het is echter aan te raden om ze regelmatig te inspecteren op vuil, bladeren of andere verontreinigingen die de prestaties kunnen beïnvloeden. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie rondom de panelen.

Camerabeveiliging

Wat is camerabeveiliging?

Camerabeveiliging omvat het gebruik van videocamera’s om een bepaald gebied te bewaken en vast te leggen wat er gebeurt. Het biedt extra beveiliging en kan helpen bij het voorkomen en oplossen van criminele activiteiten.

Er zijn verschillende soorten camerabeveiligingssystemen beschikbaar, waaronder analoge camera’s, IP-camera’s, draadloze camera’s en bewakingscamera’s met nachtzicht. De keuze hangt af van je specifieke beveiligingsbehoeften en budget.

Wij werken hoofdzakelijk met IP-camera’s

Hoewel het mogelijk is om camerabeveiligingssystemen zelf te installeren, wordt het aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen. Een expert kan ervoor zorgen dat de camera’s op de juiste posities worden geplaatst en correct worden geconfigureerd.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de optimale werking van je camerabeveiligingssysteem te garanderen. Dit kan onder andere het schoonmaken van de lenzen, het controleren van de bekabeling en het updaten van de firmware omvatten. Een professionele onderhoudsservice kan je hierbij helpen.

Laadpalen

Wat zijn laadpalen?

Laadpalen, ook wel bekend als laadstations, zijn apparaten die elektrische voertuigen (EV’s) opladen. Ze leveren de benodigde elektrische energie aan het voertuig, waardoor de batterij wordt opgeladen.

Ja, het is mogelijk om een laadpaal thuis te laten installeren. Een professionele installateur kan de benodigde elektrische aansluiting verzorgen en de laadpaal op de juiste manier installeren volgens de geldende normen.

Ja, laadpalen zijn ontworpen om verschillende soorten elektrische voertuigen te ondersteunen. Of je nu een volledig elektrische auto (BEV) of een plug-in hybride (PHEV) hebt, er zijn laadpalen beschikbaar die aan je behoeften voldoen.

Ja, sommige laadpalen bieden de mogelijkheid om het gebruik te delen met andere gebruikers. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een laadpaal in een appartementencomplex of op een bedrijfsterrein plaatst. De toegang en het beheer van het delen kunnen worden geregeld via een speciale app of software.

Elektra- en datanetwerken

Wat zijn elektranetwerken?

Elektranetwerken verwijzen naar de infrastructuur die elektrische stroom distribueert en verdeelt in een gebouw of een specifieke locatie. Dit omvat de bekabeling, schakelpanelen en andere componenten die nodig zijn om elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Datanetwerken zijn netwerken die worden gebruikt om gegevens en informatie te verzenden en te ontvangen. Ze omvatten bekabelingssystemen, switches, routers en andere apparatuur die nodig zijn voor gegevensoverdracht en communicatie.

Ja, het is sterk aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen voor het aanleggen van elektranetwerken en datanetwerken. Een expert kan ervoor zorgen dat de bekabeling correct wordt geïnstalleerd, dat de juiste apparatuur wordt gebruikt en dat alles voldoet aan de geldende veiligheids- en prestatienormen.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de optimale prestaties van je elektranetwerken en datanetwerken te behouden. Dit kan onder andere het controleren van de bekabeling, het updaten van software en het uitvoeren van periodieke inspecties omvatten. Een professionele onderhoudsservice kan je hierbij van dienst zijn.